Bogdan Burcea: „De undeva trebuie să începem”

România a ajuns la trei înfrângeri la Euro 2020. După partidele cu Germania (19-22) și Norvegia (20-28), a cedat și cu Croația (20-25), în primul joc din Main Round.

După cum arată și cifrerele, atacul a fost foarte slab până acum. Într-o conferință de presă care a avut loca azi, Bogdan Burcea a vorbit despre începerea unei reconstrucții a naționalei.

„Aceste sportive ne-au obișnuite cu rezultate și cu un nivel foarte bun. Este normal ca așteptările să fie mari din partea tuturor. Trebuie să admitem totuși că este apogeul unei generații, care ne-a adus rezultate deosebite. Merită aprecieri și felicitări pentru aceste lucruri. Și la acest turneu final, indiferent de condiții, nimeni nu s-a prezentat să piardă, să scriem și să rescriem istoria cu recorduri negative. Dacă vrem să oferim o perspectivă, trebuie să începem o reconstrucție, să girăm aceste tinere jucătoare. Altfel, nu va exista viitor și prezență la următoarele turnee finale. Însă cred că România are această putere, chiar dacă avem resurse limitate din punct de vedere uman. Eu cred că avem niște jucătoare care vin din urmă, însă trebuie să avem cu răbdare cu ele, să avem încredere în ele, să le ajutăm să crească în valoare. După care, în mod sigur rezultatele vor apărea”, a declarat Bogdan Burcea.

Selecționerul a mai spus că reconstrucția este un proces foarte dificil. „Fie te duci la rezultat până în ultima clipă și să mizezi pe aceeași oameni, fie să începi de undeva. Să începi în a îndruma jucătoarele să aleagă echipele unde să poată evolua, unde să poată crește în valoare. După care să le promovezi la echipa națională. Deci trebuie să începem de undeva. Sunt sportive precum Neagu, Buceschi cu foarte multe turnee finale, și-au făcut datoria, încearcă să ajute în continuare naționala, însă trebuie să construim și viitoarea echipa națională. Cu toții, vorbim nu numai noi, ci de tot ce implică acest fenomen în România!”.

România este pe ultimul loc în MR2, cu zero puncte.