Bilanțul echipei SCM Rm. Vâlcea după perioada de pregătiri

SCM Rm. Vâlcea – CSM București oferă duminică, de la ora 17:30, în Supercupa României, episodul numărul 1 dintr-o bătălie care va capta atenția în handbalul românesc și în noul sezon.

Vâlcea și-a încheiat meciurile de pregătire, iar antrenorul Florentin Pera a tras câteva concluzii: „Consider că a fost o perioadă foarte reușită, datorită faptului că am putut beneficia de adversari de Liga Campionilor, ceea ce ne-a ajutat să ne edificăm în privința nivelului de la care pornim. S-a demonstrat că mai avem foarte mult de lucrat, în mod special în faza de apărare, acolo unde am pierdut niște jucătoare importante. De asemenea, nu am avut la dispoziție două jucătoare pe care le avem în calcul pentru apărare în zona centrală, iar aici mă refer la Samara da Silva Vieira și Savu, ambele accidentate. De asemenea, Alicia Fernandez, una dintre cele mai constante jucătoare ale noastre din sezonul trecut, a lipsit în această perioadă, tot din cauza unei accidentări. În ciuda faptului că nu am fost la întregul potențial, tocmai din cauza acestor absențe, am crescut în joc și meciul de referință al acestei perioade a fost cu FTC Rail Cargo”.

În perioada de pregătire, Vâlcea a susținut nu mai puțin de 12 meciuri de pregătire, încheiate cu următoarele rezultate:

Rapid – Vâlcea 25-42

Vâlcea – Rapid 34-18

Vâlcea – Zalău 32-25

Vâlcea – Craiova 25-22

Vâlcea – Corona 25-28

Vâlcea – Brest 34-35

Vâlcea – Astrakhan 28-28

Buducnost – Vâlcea 33-27

Buducnost – Vâlcea 28-19

Vâlcea – FTC Rail Cargo 33-32

Vâlcea – Bekescsaba 27-27

Vâlcea – Jagodina 27-16

„Eu văd un campionat foarte echilibrat, cu multe echipe care emit pretenții la un loc de cupă europeană. Față de sezonul trecut s-au înscris și alte echipe în lupta pentru partea de sus și pe bună dreptate datorită investițiilor și transferurilor realizate. Totul ține însă și de forma pe care o vor arăta Vâlcea și CSM București, nu știu dacă neapărat valoarea adversarilor poate să determine un dezechilibru în campionat”, a spus Florentin Pera despre sezonul care stă să înceapă.

„CSM București a făcut transferuri importante, la nivel de Top 4 în Europa, însă Vâlcea chiar dacă nu are așa nume sonore, este formația care va lupta până la ultima picătură de energie pentru a arăta că și o echipă mai mică poate să obțină performanțe mari”, Florentin Pera