Bannour rules! Tunisianul a făcut un meci mare la Constanța, iar Dinamo s-a apropiat de un nou titlu de campioană

Dinamo a avut probleme pe parcursul sezonului regulat, dar a prins o formă de zile mari în această perioadă, când se decernează medaliile. În primul meci al finalei mari cu HC Dobrogea Sud Constanța, desfășurată în deplasare, campioana en-titre s-a impus de o manieră categorică, scor 33-26.

Dinamo și-a dominat adversara la toate capitolele, iar deasupra tuturor a fost tunisianul Amine Bannour, care a dovedit că este cel mai bun jucător al momentului din România. Interul dreapta a marcat niște goluri de senzație, fără replică pentru gazde. La sfârșitul celor 60 de minute, Bannour s-a oprit la cota 14 goluri, după unul dintre cele mai bune jocuri făcute în acest sezon, dacă nu chiar cel mai bun socotind inclusiv și evoluțiile din Liga Campionilor.

În urma acestui rezultat, gruparea din Ștefan cel Mare s-a apropiat la un meci de un nou titlu în România. Ar fi al 4-lea la rând. Indiferent cum se termină finala mare, ambele echipe au deja garantată cel puțin prezența în Cupa EHF, în sezonul următor.

În finala mică, tot în primul meci, Potaissa a câștigat pe terenul formației CSM București, scor 29-24. Gazdele au jucat cu o echipă preponderent formată din tineri, menajându-și titularii pentru returul în finala Cupei Challenge de sâmbătă cu Madeira. În tur, scorul a fost egal, 22-22.