Avem prima finalistă? Constanța are toate șansele să lase CSM București fără finală și în acest sezon

CSM București i-a luat pe jucătorii cu care Dinamo a luat titlul în sezonul trecut, pe frații Esteki, și-a adus o tripletă braziliană care a fost în Top 10 la Mondiale, un centru care a jucat în Liga Campionilor (Alexander Tioumentsev), a avut și scheletul naționalei care a ocupat locul 8 la Mondialul de tineret din 2015, pe banca tehnică este antrenorul care a bătut Franța săptămâna trecută, dar tot nu reușește să se apropie de titlu în Liga Națională. După locul 4 în sezonul trecut, echipa finanțată de Primăria Capitalei are toate șansele să rateze finala și în acest sezon, după ce a pierdut derby-ul cu Dobrogea Sud Constanța în play-off, scor 23-28.

Ceva mai bine organizați în apărare, „tigrii” au fost în meci în prima repriză, dar în partea secundă au pierdut jocul din mână. Relațiile de joc nu sunt așa cum trebuie în cazul unei echipe care luptă la titlu, în aer se resimt foarte multe orgolii și lipsește și acel entuziasm de care ar avea nevoie. Astfel, CSM București nu a putut face față unei echipe foarte bine organizată și pregătită, care știe ce vrea.

Constanța a avut în primul rând un ax central în partida cu formația din Capitală, un portar Ionuț Iancu într-o formă de zile mari, un centru care a făcut și a desfăcut, Janko Kevic, și un pivot Zoran Nikolic impunător pe șase metri. Toți trei au fost bine dublați de Nikola Mitrevski, Dalibor Cutura și Marius Mocanu, astfel că HCDS a avut pe ce să clădească o echipă solidă și o victorie mare, care îi oferă prima șansă la calificare în marea finală, dintr-o serie din care mai fac parte Timișoara și Călărași.

Constanța a luat un avans de cinci puncte față de CSM București și în principiu ar mai avea nevoie de 7 puncte în următoarele patru partide pentru a juca cu trofeul pe masă în acest sezon. Să atingă practic o altă performanță majoră în scurta istorie a noului club. De partea cealaltă, formația din Capitală se pregătește să schimbe aproape jumătate de echipă și să încerce din nou la anul.

Sursa foto: HC Dobrogea Sud