Angola i-a „suflat” României și Trofeul Carpați! Avem motive să ne îngrijorăm?

Angola continuă să fie un coșmar pentru naționala feminină a României. După ce le-a învins pe tricolore la JO de la Rio 2016 și le-a eliminat practic din competiție, selecționata africană a câștigat și Trofeul Carpați de la Brăila. Sigur, acest ultimul rezultat nu a fost înregistrat într-o competiție oficailă, dar nici nu poate fi trecut cu vederea.

România și Angola au terminat la egalitate, 21-21, în finala Trofeului Carpați, iar adversara a câștigat turneul grație unui golaveraj mai bun.

România are toate motivele să fie îngrijorată în perspectiva calificărilor pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. După Golden League, unde a suferit niște înfrângeri dure, prima reprezentativă a avut un alt turneu cu rezultate deloc încurajatoare. Și de această dată, prima reprezentativă a fost fără câteva jucătoare de bază, precum Cristina Neagu, Eliza Buceschi, Laura Chiper, Ana Maria Dragut și Valentina Ardean-Elisei, dar și adversarii au fost mai slabi cotați la nivel mondial, precum Japonia și Angola.

Rezultatele înregistrate la Trofeul Carpați

Vineri: Angola – Japonia 26-21, România A – România B 36-28

Sâmbătă: Angola – România B 29-18, România – Japonia 28-27

Duminică: Japonia – România B 35-29, România A – Angola 21-21