Alain Quintallet: „Obiectivul meu este să ne calificăm la Campionatul European”

Alain Quintallet , de patru ori campion al lumii și de două ori medaliat cu aur la Jocurile Olimpice cu naționala Franței, crede în continuare că România poate ajunge la turneul final găzduit în 2022 de Slovacia și Ungaria. El este preparatorul fizic al naționalei masculine.

Naționala masculină de handbal a României nu a mai participat la o competiție majoră de peste două decenii, iar drumul „tricolorilor” spre Euro 2022 s-a împotmolit în Kosovo (23-23) și acasă cu Kosovo (înfrângere, 30-25). Cu toate astea, România are în continuare șanse la calificare, dar are nevoie să puncteze cu Suedia (miercuri – 28 aprilie) sau Muntenegru (2 mai), în Grupa 8 de calificare

La începutul lunii ianuarie, staff-ului primei reprezentative i s-a alăturat Alain Quintallet. Colaborator al selecționerului Rareș Fortuneanu și la echipa de club a acestuia, St. Raphael, Quintallet crede în continuare în șansele României de a prinde biletul de Euro.

Obiectivul meu principal este să ne calificăm la Campionatul European, apoi, dacă ajungem acolo, va trebui să muncim și mai mult, să încercăm să terminăm competiția în primele 8, 9 echipe, Știu că naționala masculină a României a fost, ani la rând, una dintre cele mai bune din lume, iar Rareș mi-a spus atunci când mi-a propus să vin la lot că există mult potențial, iar acest lucru mi s-a confirmat venind aici și pregătindu-i pe băieți”, a declarat Alain Quintallet.

Francezul recunoaște că este mult de muncă la nivelul pregătirii fizice a handbaliștilor români.

Nu exista obișnuința de a lucra cu metode moderne, poate aceste lucruri noi nu au fost implementate încă în România, de aceea sper ca experiența mea să ajute echipa națională. Handbalul de azi este exploziv, trebuie să ai viteză și forță, pentru că a devenit un sport de contact. Trebuie să ai musculatura dezvoltată pe acest sistem, viteză și forță. Am văzut programele care existau înainte să vin și nu erau canalizate pe aceste direcții, așa că am încercat și încerc să adaptez aceste lucruri, pentru a avea un beneficiu ulterior al muncii noastre”, a mai spus Alain Quintallet,

Lotul convocat de Rareș Fortuneanu pentru ultimele două meciuri din campania de calificare:

Portari: Mihai Popescu, Ionuț Iancu, Dan Vasile.

Linia de 9 metri: Dan Racoțea, Javier Humet, Călin Căbuț, Andrei Buzle, Ciprian Șandru, Marius Szoke, Cristian Ghiță, Robert Militaru, Viorel Fotache.

Extreme: Nicușor Negru, Alexandru Asoltanei, Răzvan Gavriloaia, Gabriel Bujor.

Pivoți: Gabriel Dumitriu, Andras Szasz, Vlad Rotaru, Călin Dedu.