A slăbit sau s-a întărit Gyor pentru următorul sezon, în care ar trebui să vină și revanșă celor de CSM?

Gyor, câștigătoarea Ligii Campionilor în ultimii 2 ani, este prima echipă din handbalul feminin care și-a anunțat trupa de la A la Z pentru următorul sezon, inclusiv jucătoarele tinere care vor fi reținute în lot.

Campioana Ungariei va miza în ediția 2019-2020 pe 22 de handbaliste, iar cinci dintre acestea sunt noutăți: Estelle Nze Minko, Katarina Bulatovic, Beatrice Edwige, Amanda Kurtovic și Dorottya Faluvegi. Campioana Ungariei le-a transferat pe primele patru pentru a acoperi plecarea a altor patru jucătoare de top.

Astfel, pentru înlocuirea Norei Mork, care va ajunge la CSM București, Gyor le-a adus pe Kurtovic și Bulatovic. Plecarea Crinei Pintea va fi suplinită cu Beatrice Edwige, o jucătoare mai degrabă specialistă în apărare. Ori în acest caz poate acoperi și golul lăsat de Zsuzsanna Tomori. Apoi, Estelle Nze Minko va avea sarcina să se ridice la nivelul olandezei Nycke Groot, care la rândul ei părăsește campioana Europei.

A slăbit sau s-a întărit Gyor? La prima vedere, senzația ar fi că formația maghiară este pe minus, Nora Mork și Nycke Groot fiind două dintre cele mai bune handbaliste din lume. Dar, dacă punem în balanță și faptul că Mork și Tomori au fost mai mult accidentate în ultimele două sezoane, atunci impresia generală se mai schimbă.

Gyor va fi și sezonul următor principala echipă de bătut, pentru a câștiga Liga Campionilor. Ori CSM București, echipă cu pretenții în acest sens, va avea ca prim reper formația maghiară.