Cum arată echipa ideală la finalul sezonului în Liga Zimbrilor

ProSport a definitivat echipa sezonului la masculin, ediția 2020-2021. Iată cum arată cel mai bun „7”:

Portar: Saeid Heidarirad (Dinamo)

Saeid Heidarirad a fost probabil și cel mai bun om al echipei Dinamo în acest sezon, care și-a trecut în cont al 17-lea titlu. El a primit 60% din voturi pentru acest post (9 din 16). Ionuț Iancu (HC Dobrogea Sud) și Valentin Petrila (CSM Vaslui) au fost ceilalți doi portari nominalizați.

Extremă stânga: Filip Marijanovic (CSM Focșani)

Jucătorul de la Focșani a făcut un alt sezon foarte bun în Liga Zimbrilor, după ce în ultimii ani s-a remarcat la Timișoara. El a revenit în echipa ideală după o pauză de un an. Marijanovic a avut o luptă aprigă cu Alexandru Asoltanei (Dinamo) pentru această poziție: 6-5 la voturi. Au mai fost nominalizați Nicușor Negru (Dinamo), Sergio Monteiro de Barros (Poli) și Răzvan Pavel (Potaissa Turda).

Inter stânga: Raul Nantes Campos (CSM București)

Brazilianul a câștigat fără drept de apel titlul de cel mai bun inter stânga, având 10 voturi din 15 opțiuni exprimate. Asta în condițiile în care i-a avut adversari pe post pe Ante Kuduz (Dinamo) și Vitaly Komogorov (HC Dobrogea Sud Constanța). Alături de cei trei jucători străini a fost nominalizat și un român pe postul de inter stânga, Andrei Buzle (Minaur).

Centru: Călin Căbuț (Minaur Baia Mare)

Călin Căbuț devine o certitudine în Liga Zimbrilor. Jucătorul de la Minaur a primit 7 voturi din 15. Au mai fost nominalizați pentru postul de centru Irakli Kbilashvili (CSM Reșița), Ciprian Șandru (HC Dobrogea Sud Constanța), Marius Szoke (Potaissa Turda), Cristian Fenici (Poli) și  Henrique Teixeira (CSM București).

Inter dreapta: Cristi Ghiță (Potaissa Turda)

Golgheterul echipei din Turda și-a făcut loc și în echipa ideală, reușind să învingă un jucător de calibru, pe Amine Bannour, cu 8-4 la voturi. Javier Humet (Dinamo), Marius Sadoveac (Poli) și Florin Acatrinei (CSM Vaslui) au primit la rândul lor câte o nominalizare.

Extremă dreapta: Ionuț Nistor (HC Dobrogea Sud Constanța)

Destul de clar a câștigat și Ionuț Nistor, care a făcut un sezon foarte bun la Constanța. El a primit 6 voturi, față de Răzvan Gavriloaia (Dinamo) și Gabriel Bujor (CSM Bacău), care au avut câte 3 opțiuni. Tomas Cip (Minaur), Liviu Mironescu (CS HC Buzău) și Andrei Mihalcea (Steaua) au fost la rândul lor votați.

Pivot: Adrian Rotaru (CSM București)

Pivotul de la CSM București a câștigat cea mai echilibrată bătălie pentru un post în echipa ideală. Adrian Rotaru a avut 5 voturi, dar la final alți 3 jucători au avut câte 3 voturi. Rotaru s-a aflat în luptă cu Gabriel Dumitriu (Dunărea Călărași), Nemanja Grbovic (Steaua) și Mamdouh Shebib (Dinamo). O nominalizare a primit și Zamfir Dumitrana (CS HC Buzău).

Cei mai buni apărători: Andrei Savenco (Dinamo) și Robert Militaru (CSM București)

Un caz special l-am avut la cel mai bun apărător, pentru că Andrei Savenco și Robert Militaru au adunat același număr de voturi, câte 4. Așadar, ambii jucători vor rămâne în istoria acestui sezon ca fiind cei mai buni handbaliști de apărare. Voturi au mai primit Radu Lazăr (Potaissa Turda), Marius Ragea (CSM Focșani), Alireza Mousavi (Dinamo), Nebojsa Simovic (HC Dobrogea), Martin Johansson (Steaua).

Foto: Dinamo Bucuresti Handbal Club / Facebook