CSM București și-a luat revanșa cu Ferencvaros și a mai făcut un pas spre „sferturile” Ligii Campionilor

CSM București este la două puncte de o calificare matematică în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a învins Ferencvaros cu scorul de 27-24 într-un meci din Grupa 1.

După o săptămână încărcată cu decizii în privința viitorului clubului, prelungirea contractelor cu Cristina Neagu, Jelena Grubisic, Elizabeth Omoregie, venirea lui Per Johansson ca secund, transferul franțuzoaicei Dembele, CSM București a intrat foarte motivată cu Ferencvaros pentru a-și îmbunătăți clasamentul, dar și pentru o revanșă după înfrângerea din tur cu 33-23.

Jocul echipei poate că nu a fost dintre cele mai bune, dar „tigroaicele” au fost combative și în final și-au atins obiectivul, cele două puncte. Ferencvaros și-a jucat ultima șansă la București, astfel că a încercat să se agațe de toate oportunitățile. A reușit să rămână în joc la începutul reprizei a doua, când CSM București a condus la patru goluri și a avut șansa desprinderii la cinci, iar în general a oferit o replică foarte bună. La capătul unui joc destul de echilibrat, gazdele au câștigat cu 27-24.

A excelat Dragana Cvijic, care a făcut probabil cel mai bun joc al sezonului, reușind de fiecare dată să marcheze goluri atunci când echipa avea nevoie. Iar pe final, Cristina Neagu și-a făcut din nou numărul, marcând golurile de care echipa avea nevoie pentru a se desprinde decisiv.

CSM București – Ferencvaros 27-24 (16-13)

Grubisic, Dedu, Ion; Lekic 4, Neagu 8, Pintea 2, Klikovac, Omoregie, Curea, Cvijic 7, Perianu 2, Martin 1, Jipa, Torstensson, Moisă, Grbic 3
Biro, Szemerey; Snelder 3, Lukacs 7, Hafra 2, Kovacsics 3, Klujber 3, Schatzl, Marton 3, Szucsanszki 2, Szekeres, Klivinyi 1, Christensen, Pasztor, Banfai, Hornyak

Foto: Dragoș SILVESTRU