Vasile Stângă a fost îndepărtat din funcția de manager la Steaua

Vasile Stângă a fost îndepărat de la CSA Steaua în ultimele luni, este dezvăluirea pe care a făcut-o golgheterul all-time al naționalie, după terminarea sezonului.

 „A venit domnul Cîrlan în funcția de vicepreședinte al clubului, el răspundea de secția de sport de performanță, și m-a înlăturat de la echipă. Nu a motivat decizia, doar a venit și a spus ceva de genul: <<De azi, managerul echipei este Cian, el se ocupă de tot!>>. M-a înlăturat și pe mine, și pe Nicu Munteanu. Ruptura s-a produs între mine și banca tehnică, inclusiv cu antrenorul Ovidiu Mihăilă, care a făcut niște greșeli, a împărțit echipa în două, așa a crezul el de cuviință”, a declarat Vasile Stângă

Oficialul nu-și explică cum a fost pierdut Stefan Vujic, ajuns între timp la Dinamo, în condițiile în care personal a semnat cu jucătorul sârb un contract pe 2 ani: „Cu Vujic nu știu ce s-a întâmplat, pentru că mai avea un an de contract cu noi. Eu îi făcusem contractul, semnase pe 2 ani. Cazul Vujic este pus sub semnul întrebării, cred că și domnul comandant a fost dezinformat, este o problemă care trebuie studiată. Dar a intervenit repede în cazul Humet, i-a prelungit contractul, la fel ca și lui Krsto Milosevic și Nemanja Grbovic”.

Vasile Stângă a mai spus că Steaua a terminat sezonul 2018-2019 sub valoarea echipei, pe locul 6, în afara cupelor europene. „Am avut un lot de valori, peste ce a fost în sezonul trecut, când am fost foarte aproape să câștigăm titlul. S-au speriat, nu știu ce s-a întâmplat. Nu au știut să gestioneze participarea în trei competiții, ba chiar în două, pentru că în Cupa EHF s-au încheiat rapid conturile, echipa a fost eliminată din primul tur de Maccabi Tel Aviv.

În finalul discuției, Vasile Stângă a negat că ar fi primit o ofertă de la CSM București pentru a reveni în conducere, zvon care a circulat. „Nu am discutat cu nimeni de la CSM București. De ce să mă sune”, a susținut legenda vie a CSA Steaua, care apoi a rememorat cu plăcere: „Lumea poate că a uitat. Dar eu când am fost șeful handbalului la CSM București, s-a câștigat Liga Campionilor la fete. Am avut și eu un rol minuscul acolo. Bogdan Vasiliu și Andrei Luca știu, probabil, care a fost rolul meu acolo. Am făcut puțină agitație înaintea meciului de la Rostov (N.R. înaintea returului din sferturile de finală). Și probabil agitația acea a trezit echipa”.